OLJEBYTE

BROMS

KAMREM

HJULINSTÄLLNING

BILSERVICE

SERVICE

En bil skall servas vid vissa fastsällda mil. Detta är unikt för varje bilmodell och märke. Vi servar bilen enligt biltillverkarens instruktioner och byter det som skall bytas samt kontrollerar det som ska kontrolleras.

Efter avklarad service får du ett serviceprotokoll som vi vid önskemål givetvis kan gå igenom med dig. Därefter får du en stämpel i serviceboken.


förutsättningar

Vi har möjlighet att uppdatera bilens programvara enligt serviceprotokoll i de flesta fall

Vi använder alltid olja som OE rekommenderar och skulle det vara en ren originalprodukt så använder i oss av den.

Vid oljebyten byter vi alltid oljeplugg i den mån det är möjligt.

PLUSMENY

Vid en bilservice kan vi alltid göra extraåtgärder om du som kund har önskemålet
 • Vi kan byta batteri i din fjärrnyckel medans bilen är inne på bilservice
 • Nya torkarblad (Bosch, SWF & Valeo)
 • Statuskontroll på startbatteri (testprotokoll skickas med)
 • Fyrhjulsmätning (testprotokoll skickas med). Vi mäter upp hjulvinklarna på din bil medans den är inne på bilservice. Skulle de behöva korrigeras kontaktar vi dig och lämnar ett prisförslag.
 • Oljebyte/service av automatisk växellåda
 • Omprogramering av funktioner i bilen (i den mån det är möjligt), kontrollera detta med oss redan vid tidsbokningen

ATT TÄNKA PÅ

 • Ta med serviceboken så vi kan stämpla den, detta är extra viktigt om du har en bil med nybilsgaranti!
 • Verktyg för eventuella låsmuttrar/låsbultar som kan sitta på dina hjul. Finns inte dessa med så tillkommer en avgift för tillverkning av verktyg för att ta lös dem. Detta verktyg får du därefter behålla eftersom det bara passar till din bil.
 • Plocka ut alla värdesaker och dylikt ur bilen. Vi tar inte ansvar för några lösa föremål inne i kupén.
 • Kom i tid! Eftersom vi har avsatt tid för din bil så är det viktigt att vi får in din bil i tid för att kunna bli klar i tid.
 • Är du i behov av lånebil under tiden din bil är inne för service/reparation måste du meddela detta vid bokningen. Det kan bli vsårt att ordna detta om du meddelar detta först vid inlämnandet av din bil.

VAD GÄLLER FÖR GARANTIER?

Måste märkesverkstaden serva min bil för att nybilsgarantin ska gälla?

Kan jag göra servicen på annan verkstad än märkesverkstaden under nybilsgarantin?

Vad är det som gäller? Det kan ju vara billigare, men blir servicen sämre utförd då en icke auktoriserad verkstad gör den?

Det är möjligt att göra service på en annan verkstad än den auktoriserade märkesverkstaden under nybilsgarantin enligt det så kallade gruppundantaget. Men då ska den fristående verkstaden ha den utrustning som krävs för att utföra servicen både vad gäller verktyg, utbildning och serviceinformation.

Servicen ska också göras enligt tillverkarens anvisningar.

Vad man också ska tänka på är att märkesverkstaden har tillgång till uppdateringar i bilens mjukvara och även tillgång till bilfabrikens eventuella kampanjer som kanske inte en fristående verkstad har tillgång till.

Rena garantireparationer kan bara utföras av auktoriserad märkesverkstad.

Saxat från: https://www.motormannen.se/radgivning/fragor-och-svar/fragor-till-teknikerna/maste-markesverkstaden-serva-min-bil-for-att-nybilsgarantin-ska-galla/

OLJEBYTE / OLJESERVICE

Med motorerna i dagens bilar är det viktigare än någonsin att man byter oljan och lika viktigt är det att man använder olja med rätt specifikationer och av mycket hög kvalité.

Vi använder alltid oljor som har OE-godkännanden (inte bara uppfyller kraven) i den mån det är möjligt. När det kommer till bytesintervall rekommenderar vi max 1500 mil mellan byten.

Har du särskilda önskemål på vilken olja du vill att vi använder i din bil så gör vi vad vi kan för att tillgodose detta. Dock följer vi alltid tillverkarens rekommendationer när bilen är under nybilsgaranti.

BROMSAR

När det kommer till bromsar kompromissar vi inte. Här använder vi bara välkända leverantörer med hög kvalité.

Bland annat Hella-Pagid, Brembo, Zimmerman & Bosch.

Börjar slitagevarnaren varna, se till att boka tid på en gång för att undvika att det blir eventuella skador på skivorna.

KAMREM

Vi vill bara understryka vikten av att hålla rätt på vilket bytesintervall det är på kamremmen i din bil.

Följer du tillverkarens rekommendationer är det sällan några bekymmer men dra inte över på tiden för byte, då kan det bli riskabelt och ett kamremshaveri leder i många fall till att motorn får skador som är mycket kostsamma att reparera.

Om vattenpumpen drivs av kamremmen rekommenderar vi att man byter den i samma veva som man byter kamrem. Det är inte alltid pumpen är så sliten att den behöver bytas men vi rekommenderar det för säkerhetsskull.

Skulle vattenpumpen gå sönder senare så åker man på ytterligare ett kamremsbyte då en kamrem aldrig får återmonteras om man tagit lös den.