SOMMARDÄCK & VINTERDÄCK

Vi har nu ökat på med fler varumärken och gör en rejäl satsning på däck. I vårt sortiment finner du bland annat: Goodyear, Michelin, Dunlop, Yokohama, Nokian, Continental, Cooper med flera. Testa oss gärna på priset!

Med våra toppmoderna maskiner från tyska Beissbarth klarar vi av UHP-däck (Ultra high performance), Run-Flat däck och givetvis alla vanliga typer av bildäck. Våra maskiner tar upp till 30″.

Vår däckomläggare är mycket avancerad och man behöver inte bryta med ett däckjärn vilket gör att det är minimal risk att man repar eller gör skador på dina fälgar.

Vid balansering av exklusiva aluminiumfälgar kan vi givetvis dölja vikterna, vi har även utrustning för att balansera MC-hjul med vår maskin.

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV DÄCK

Det är viktigt att komma ihåg att där finns många viktiga faktorer kring däckets prestanda som måste övervägas:

 • Skydd mot vattenplaning
 • Riktningsstabilitet
 • Köregenskaper och styrprecision på vått och torrt
 • Livslängd
 • Bromsprestanda på torra vägar
 • Komfort

VIKTIGT!

Vid omläggning av medhavda däck lämnar vi inte någon garanti på själva däcket. Om det är något konstruktionsfel eller annat reklamations/garantiärende ber vi dig att vända dig till den återförsäljare där du köpt däcket.

Glöm inte att skicka med eventuella verktyg till låsmuttrar/låsbultar som sitter på bilen. Skickas dessa inte med ställer det till stora bekymmer vid hjul och däckskiften!​

DUBBDÄCK 1 OKTOBER-15 APRIL

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Om personbilar och lätta lastbilar har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Detta gäller även om fordonet är undantaget från kravet på vinterdäck. Har bilen odubbade däck får släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Det får inte finnas både dubbade och odubbade däck på fordonet.

VINTERDÄCK 1 DECEMBER-31 MARS

Ditt fordon ska ha vinterdäck från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade e​​​​​​​​ller dubbfria. De ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och vara märkta med M och S.

Prislista arbete

Hjulskifte 300kr
Omläggning av däck inkl. balansering upp till 17″ 250kr/hjul
Omläggning av däck inkl. balansering 18″ och uppåt 350kr/hjul
Omläggning MC-hjul från 300kr
Balansering 125kr/hjul
Hjulinställning från 1200kr

DÄCKHOTELL HALVÅR

Förvara dina däck hos oss en säsong (vinter eller sommar)

Priset är per bil och gäller en uppsättning däck 

 • Hjulbyte ingår
 • Tvättning
 • Däcken förvaras inomhus

700kr

SUV-DÄCK tillägg 100:-/säsong

DÄCKHOTELL HELÅR

Förvara dina däck hos oss i två säsonger (vinter & sommar)

Priset är per bil och gäller in uppsättning däck

 • Hjulbyte ingår
 • Tvättning
 • Däcken förvaras inomhus

1400kr

DELBETALNING MED AUTOEXPERTEN-KORTET

Med Autoexperten-kortet betalar du alltid den sista i nästa månad utan extra kostnad. Vill du dela upp betalningen kan du göra det till en fast kostnad. Fullständiga kontovillkor finns att läsa här

Autoexperten-kortet sköts och distribueras av vår samarbetspartner, Resurs Bank AB. Det sker en kreditprövning och eventuellt en kreditupplysning på ditt personnummer när du ansöker om kortet. Vid kreditupplysning skickas en kopia på denna per post till dig.