ALKOLÅS

KÖRJOURNAL

EXTRALJUS

BELYSNING

DRAGKROK

VÄRME

TAKRÄCKE

PRESTANDA

Image

ALKOLÅS

Allt fler företag väljer idag att installera alkolås i sina bilar som ett led i kvalitetssäkring och som även förbättrar trafiksäkerheten.

Vi monterar marknadens kanske absolut modernaste och säkraste alkolås från tyska Dräger vilket ger en ökad trygghet för användaren.

Är ni ett företag som behöver montera alkolås i era bilar? Inga problem, då kan vi även se över ett bilserviceavtal där den årliga kalibreringen av alkolåset ingår.

Dräger Interlock 5000 och 7000 skall kalibreras en gång om året av utbildad personal.

INTERLOCK 7000

Den nya generationen alkolås är här! Dräger Interlock 7000 är ett modernt alkolås som sätter användaren i fokus med sin säkerhet, snabbhet och användarvänlighet.

Du som har ett alkolås installerat i bilen ska inte behöva vänta på att alkolåset ska kunna användas eller riskera att felaktiga utandningsprov registreras.

INGA FELAKTIGA UTANDNINGSPROV

Alkolåset kan särskilja alkohol i utandningsluft från alkohol som finns i till exempel munskölj, spolarvätska eller handsprit. Som användare kan du känna dig trygg i att felaktiga prov på grund av yttre påverkan inte registreras.

ENKELT OCH UTAN VÄNTETID

Uppvärmnings- och uppstartstiden är så kort att du som användare inte kommer märka av den. Dräger Interlock 7000 har en tydlig färgdisplay och instruktioner på svenska.

Dessutom har den flerfärgs-LED för tydligare vägledning av de vanligaste instruktionerna.

SÄKERT OCH ANVÄNDARVÄNLIGT

Dräger Interlock 7000 har en tydlig färgdisplay som ger instruktioner på svenska. Dessutom har den flerfärgs-LED för tydligare vägledning av de vanligaste instruktionerna.

Informationen i alkolåset är krypterad. Alkolåset kan dessutom monteras i alla fordon och kan utrustas med både kamera och GPRS-modul för utökade användningsområden som till exempel säker föraridentifiering. Det kommer även i framtiden gå att kombinera Dräger Interlock 7000 med vissa elektroniska körjournaler.

HÖGSTA KVALITET. TESTAT, GODKÄNT OCH TRYGGT

Med Dräger kan du känna dig trygg med att du får tillförlitlighet och mätsäkerhet i yttersta världsklass. Dräger har över 60 års erfarenhet av alkoholdetektering, och har en särställning när det gäller kvalitet och service. Polis och andra myndigheter världen över använder Drägers produktfamilj av alkohol- och drogtestningsutrustning.

Image

KÖRJOURNAL


Vi erbjuder montering av flertalet olika körjournaler och GPS-positioneringssystem för både privat bruk och företag med en eller flera bilar.

Förderlar med moderna körjournaler och GPS-positioneringssystem är bland annat:

 • Följ upp bränsleförbrukningen
 • Kontrollera bilens hälsa
 • Se var bilen står parkerad
 • Kategorisera dina resor i körjournalen

  Vi kan montera del flesta på marknaden förekommande fabrikat. Exempelvis Ctrack och Easyroad. Hör av dig om du vill veta mer eller ha referenser!

 • INNEHÅLLET I KÖRJOURNALEN (FRÅN SKATTEVERKET)

  EN KÖRJOURNAL REKOMMENDERAS INNEHÅLLA FÖLJANDE UPPGIFTER
  • Mätarställning vid årets början
  • Datum och mätarställning vid resans start samt varifrån resan startade
  • Ärende samt vilka platser/företag/kontaktpersoner du besökt (behövs inte vid privata resor)
  • Hur många kilometer du kört
  • Datum och mätarställning vid resans slut samt var resan avslutades
  • Mätarställning vid årets slut

  Bra att notera är också antal liter bränsle och pris när du tankar. Då är det lättare att beräkna värdet av den privata körningen.

  ELEKTRONISK KÖRJOURNAL

  En elektronisk körjournal är en enhet som kopplas in i bilen. Den registrerar automatiskt samtliga körningar, både privata och tjänstekörningar. På marknaden finns det modeller som via knapptryckningar markerar om körningen är privat eller tjänstekörning.

  Med lämpliga intervall ”tankar” du över informationen till en vanlig dator, och du kompletterar då körjournalen med de ytterligare uppgifter som behövs , till exempel vilka kunder eller företag du besökt under dagen. Sedan skriver du ut den kompletta körjournalen.

  Det finns också modeller som ger information om den faktiska drivmedelsförbrukningen. Detta kan vara viktig information till exempel om bilen har högre bränsleförbrukning på tjänsteresorna än vid privatkörningen. Det kan vara fallet om bilen i tjänsten som regel körs med släpvagn eller är tungt lastad. Förmånsvärdet för drivmedel ska grunda sig på den faktiska bränsleförbrukningen vid privatkörningen.

  Elektronisk körjournal räknas inte som sådan extrautrustning som höjer bilförmånsvärdet.

  Företag som vill använda GPS-positionering av fordon för elektroniska körjournaler får göra det utan att först få förarnas godkännande. Det finns dock ett antal förbehåll. Företagen får inte samla in fler uppgifter än vad som behövs för att redovisa firmabilarnas användning till Skatteverket.

  Du kan läsa mer om vad som gäller på Datainspektionens webbplats.

  Eftermontering av dragkrok

  Placeholder

  Dragkrok

  Vi monterar löstagbara produkter från Brink (Thule) och Monoflex i första hand.

  Varianter

  • Löstagbart
  • Manuellt infällbart
  • Elektroniskt infällbart
  • Fast montage

  Elkablage

  I största möjliga mån använder vi modellanpassade elkabelsatser gjorda för just din bilmodell. 7 eller 13-polig, det väler du själv!

  FÖRDELAR

  • Bibehållen backvarnare
  • Inga felkoder
  • Utökad funktionalitet
  Placeholder

  UPPVÄRMNING AV FORDON


  Image
  DEFA WarmUp består av en motorvärmare som förvärmer motorn och ger en skonsam start oavsett temperatur. Kupévärmaren ger dig en komfortabel start på dagen, men lika viktigt är isfria rutor. Bilbatterier trivs inte i kyla och med en intelligent batteriladdare har du alltid ett batteri i toppform. Tänk på att vid tio plusgrader går gränsen för en kallstart.
  Image

  Image
  Fördelar med elektrisk bilvärme Med en motorvärmare från Calix minskar både slitage på motorn samt bränsleförbrukningen och det görs även en insats för miljön. Vinsterna är många. Men en kupévärmare från Calix slipper du skrapa rutan och du får en varm och behaglig kupé
  Image

  Image

  Kliv in i din varma och sköna bil och njut av fördelarna du får av en Webasto parkeringsvärmare. Börja morgonen i en varm bil med isfria rutor, bara med en knapptryckning!

  I många vardagssituationer lönar det sig att ha en förvärmd bil som också ger dig ökad komfort.

  Vill du ha en igenfrostad bil på parkeringen efter jobbet, hoppa in en kall bil efter skidåkningen eller skrapa is i aftonklänningen? På vintern kör du oftare än du tror. Du har kanske inte heller tillgång till ett varmgarage.Räkna själv. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt du räknar hem en Webasto parkeringsvärmare.

  Webasto står för teknologi i värdsklass och en överlägsen kvalité. Webasto testar sina värmare under mer extrema förhållanden än alla testinstitut.

  Detta bekräftas också av pris och utmärkelser från testinstitut och media.

  Image

  Image

  En parkeringsvärmare erbjuder inte bara komfort och säkerhet för dig och dina passagerare. Slitaget på bilen minskar, samtidigt som du sparar både pengar och miljö. En parkeringsvärmare drivs av bilens eget bränsle och fungerar utan tillgång till eluttag. Läs mer

  Med telefonstarten, EasyStart GSM och vår lättanvända app kan du förutom att starta, stoppa och programmera parkeringsvärmaren även se temperaturen i fordonet. Läs mer

  Image
  Image

  TAKRÄCKE

  Vi säljer och monterar takräcken från främst Thule och Whispbar där båda har ett stort utbud av olika typer av montage för både bilar med och utan rails.

  Det finns många olika variationer på profiler på rören samt olika typer av fästanordningar. Vi kan hjälpa dig att välja rätt takräcke till din bil!

  Image
  Image

  TAKBOXAR

  Här kan vi leverera och montera takboxar från både Thule och Calix. Finns i många olika storlekar och utföranden för att det ska passa just din bil och dina aktiviteter

  Utöver takboxar finns det även andra tillbehör till takräcken såsom kajakhållare, cykelställ med mera.